Helyi és több telephelyes hálózatok

A strukturált hálózatok az informatikai rendszerek alapjai. Az informatikai és kommunikációs rendszer összes hardveres és szoftveres eszköze ezen keresztül kapcsolódik össze, kommunikál, tehát kulcsfontosságú a megbízhatóság és gyorsaság tekintetében. Az átgondolt tervezés és a gondos kivitelezés nagyon sok napi üzemeltetési problémától és többlet költségtől kíméli meg a vállalatot. Egy ilyen rendszer térben, teljesítményben és kapacitásban a változó igényeknek megfelelően olcsón és egyszerűen bővíthető.

Optikai adatátvitel

Telephelyek nagytávolságú, nagy sávszélességű összeköttetésének megvalósítására, vagy központi, nagy sávszélességű eszközök integrációjához cégünk komplex optikai adatátviteli megoldásokat kínál a tervezéstől a kivitelezésig.

Vezeték nélküli hálózatok

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül mobilizáció. A felhasználók egyre szélesebb köre igényli, hogy bárhol, bármikor a hálózathoz tudjon kapcsolódni és a vállalati szokások is ebbe az irányba mozdulnak el. A folyamatot erősítik a mobil eszközök, notebookok, okostelefonok, tabletek népszerűsödése, terjedése, de akár kisebb-nagyobb irodák hálózatának költséghatékony kialakítása során is szóba kerülhet vezeték nélküli hálózat kialakítása. Cégünk nagy tapasztalatokkal rendelkezik egyszerű és összetett, biztonságos vezeték nélküli hálózatok kialakításában, a tervezéstől a kivitelezésig.

Vezeték nélküli szélessávú adatátvitel

A vezeték nélküli hálózatok másik felhasználási területe az, amikor a hagyományos kábeles kapcsolat kialakítása valamilyen oknál fogva nem lehetséges vagy túlzott drága lenne. Ezekben az esetekben vezeték nélküli pont-pont kapcsolat alkalmazása jöhet szóba.

A Rendszer Kontroll Kft. által alkalmazott technológiának köszönhetően olyan vezeték nélküli gerinchálózat alakítható ki, mellyel akár 13 km-es távolság és 1,4Gbps feletti adatátviteli sebesség is megvalósítható. A technológia alkalmazásával költséghatékony módon valósíthatók meg telephelyek, épületek hálózatainak nagytávolságú és nagy sávszélességű összeköttetése, illetve internet szolgáltatással történő ellátása.