Metro style

Eléggé észrevehető ,hogy manapság egyre több oldalon (itt is) egyre kedveltebbek ezek a négyszögletes, színes design-ok (Metro style). Nálunk is az új téma ezen alapszik.  Vajon miért is?

A Metro style  design-nak számtalan előnye van.

 

1.SEO Fiendly

A metro style kialakításának és beosztásának köszönhetően elősegíti a jobb indexelhetőséget a keresőbotok számára. Manapság már elengedhetetlen egy weboldal elkészítésénél ezeket a szempontokat is figyelembe venni. Miért jó ez? Attól még, hogy van egy weboldalunk, nem biztos, hogy megtalálnak minket látogatóink. Ez kicsit olyan elvárás, mintha nyitnánk egy boltot, de nem szólnánk senkinek és nem is hirdetnénk egyáltalán, csak várnánk a vevőkre. Ezért fontos, hogy a keresőbotok számára is könnyen indexelhető, átlátható oldalakat készítsünk, így rangsorolva feljebb az oldalunkat a google keresési találatai között. Ezzel elősegítjük, hogy minél több látogató érkezzen oldalunkra. A metro style design ezt rendkívül megkönnyíti. Mint ahogyan fentebb olvasható, a metro style  kialakítása és felépítése nem csak az emberi látogatók, hanem a keresőbotok számára is átlátható. Más oldalaknál ez nem így van, ezért leljebb rangsorolják őket a keresési találatok között.

2. Gyorsan töltődő kód

Az egyszerűség szemetgyönyörködtető – szokták mondani. Ez talán sablonosan hangzik, de esetünkben nem csak igaz, hanem hasznos is. A metro style design egyszerű, négyszögletes mértani formákra épül, ennek pedig van egy óriási előnye:gyorsan töltődő oldal. A gyorsan töltődő oldal kevésbé terheli az erőforrásokat és SEO friendly, mivel a google figyelembe veszi az oldalak töltődésének idejét is, erről fentebb már beszéltem.

3. Szemetgyönyörködtető és rendezett design

A metro style design fontos eleme az úgynevezett ‘smart hatás’ és a tarka színek.
A ‘smart hatás’ lényege az, hogy az oldalon nincsenek hivalkodó, mozgó és különálló  design elemek, melyek rögtön letaglóznák a látogatót, elvonnák a figyelmét, hanem inkább minden tartalmi elemhez ad valami kis pluszt, ami egészében van hatással az emberre. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek látványos, illetve mozgó elemek, hanem azt, hogy az oldal egészére jellemző az aktivitás.Egy metro style oldalon mindennek van jelentősége, minden ‘ügyes’ és jól átgondolt. Ez talán szokatlan kezdetben, de egyre több helyen találkozhatunk majd a metro design-al, és ha nem akarunk lemaradni, elsőként akarunk ennek előnyeiből részesülni, vagy csak egyszerűen szeretnénk úttörőek lenni valamiben, akkor melegen ajánljuk.