On-line szolgáltatások

On-line vagy felhőszolgáltatás (angolul cloud computing) olyan web alapú szolgáltatás, amelyet nagy informatikai szolgáltatók működtetnek és a szolgáltatásaikat az interneten keresztül biztosítják. A felhőalapú szolgáltatások esetében tehát a cég informatikai infrastruktúrája nem a helyi hálózaton, hanem a telephelyén kívül található és azt a szolgáltató tartja karban ahelyett, hogy az adott vállalat saját beruházással hozná létre, saját erőforrás segítségével üzemeltetné és tartaná karban. Számos naponta használt szolgáltatás is a felhő részét képezi – a levelezéstől kezdve a fájlok, adatok tárolásán keresztül az adatbázisokig. A felhőszolgáltatások révén ugyanazt a vállalati szintű informatikai szolgáltatást lehet nyújtani, mint a hagyományos helyi infrastruktúrák kialakításával, de az információk bárhonnan elérhetőek, számítógépről, táblagépről, mobiltelefonról vagy bármely más, internetképes eszközről.
A Rendszer Kontroll Kft. vállalja, hogy kialakítja és menedzseli cége on-line szolgáltatásait:

  • regisztráljuk a kívánt szolgáltatást,
  • elvégezzük a régi rendszerek migrációját,
  • elvégezzük a szükséges beállításokat, tesztre szabást,
  • beállítjuk és folyamatosan menedzseljük a szükséges jogosultságokat,
  • az új felhőalapú levelező szolgáltatást összerendeljük a korábbi e-mail domainjével, így teljesen transzparens módon levelezhet tovább,
  • amennyiben ön saját infrastruktúrával is rendelkezik és meg kívánja tartani a vegyes használatot, akkor mi vállaljuk annak összekapcsolását az on-line rendszerrel.

Microsoft Office 365

Az Office 365 egy olyan felhő alapú professzionális szolgáltatáscsomag, mely webes eszközkészletével gyakorlatilag bárhonnan, szinte bármilyen eszközről elérheti leveleit, dokumentumait, névjegyeit és naptárait. Használatával megoszthat fájlokat munkatársaival, létrehozhat saját céges web helyeket, valamint használhatja az egyik legkorszerűbb Internetes kommunikációs csomagot úgy, hogy mindezekre a Microsoft 99,9%-os rendelkezésre állást biztosít. Így kisvállalkozások is nagyvállalati környezetet használhatnak, speciális informatikai ismeretek nélkül! Mindezt kedvező, havidíjas előfizetéssel.

Exchange on-line

Az Exchange On-line egy felhő alapú levelezőszervert biztosít, megtartva a saját szerver előnyeit és funkcióit. A korábbi név@cégnév.hu típusú e-mail címek továbbra is transzparensen használhatók. A központi helyen tárolt e-mailek, névjegyek, stb. automatikusan frissülnek a helyi  számítógépen és a többi mobil eszközön egyaránt. laptopján és okos telefonján. Ráadásul mindehhez minimum 25GB-os, nagyméretű postafiókot kap az előfizetésekhez. A nyújtott szolgáltatások olyan nagyvállalati színvonalat jelentenek, ami a kisvállalatok számára csak hatalmas beruházással lenne elérhető.

SharePoint on-line

SharePoint on-line használatával, programozási ismeretek nélkül hozhat létre saját céges belső weboldalt, ahol megoszthatja munkatársaival dokumentumait. Sőt akár a web böngészőben szerkesztheti is azokat. A belső webhely segítségével a csoportmunkát akár otthonról is végezhetik kollégái, miközben egymással a Lync on-line szolgáltatással beszélgethetnek, vagy chatelhetnek.

Lync on-line

A Lync on-line szolgáltatásaival egy új kommunikációs szolgáltatást jelent a felhasználók számára. A szolgáltatás lehetőséget biztosít akár HD minőségű videokonferenciák megtartására, telefonbeszélgetésekre, csevegésre plusz költségek nélkül, akár olyan partnereivel is, akik nem rendelkeznek Office 365 előfizetéssel. A Lync telepíthető a legtöbb okos telefonra és táblagépre is, így útközben is azonnal megkapja üzeneteit.